Zo werkt het

Tijdens het eerste telefoon of emailgesprek zullen wensen zoals formaat, kleur en afwerking duidelijk worden. Op afspraak zal er bij ons op de studio of op locatie een 3d scan gemaakt worden. Indien er al een 3D scan beschikbaar is dan ontvangen we die graag per email inclusief meerdere actuele foto’s. Gaat de scan nog ergens anders gemaakt worden neem dan even contact met ons op zodat we een aantal tips kunnen geven.

Het maken van een scan duurt slechts enkele minuten. Tegelijkertijd maken we gewone foto’s die nodig zijn voor details die later met de hand worden aangebracht. Na het kopje koffie hebben we alles om te kunnen beginnen. We maken een nieuwe afspraak voor het ophalen van het Portret.

We werken de 3D scan met een computerprogramma bij zodat hij geprint kan worden. Soms zijn er bijvoorbeeld steunpilaren nodig voor kin of paardenstaart. De gewenste klei wordt in het vat gedaan en het printen kan beginnen. De duur van de print is afhankelijk van de grootte. Om een idee te geven is de printer zo’n 5 uur bezig met een buste van 75% ware grootte.

Als de print af is laten we hem drogen. Daarna werken we met de hand verder. We noemen het “wakker maken” omdat de ogen van een onaangeraakte print lijken te slapen. Als we helemaal tevreden zijn met het resultaat laten we hem drogen. Een buste van 75% ware grootte minimaal 2 weken. Hierna wordt hij verhit tot de juiste hoogte voor de gekozen klei. Dan is het Portret klaar.

Met de 3D scan kunnen ook gebruiksvoorwerpen gemaakt worden zoals portretvazen en portretkruiken. In dit geval wordt uw gescande portret zichtbaar op een vaas of kruik naar keuze.